Start nu met je thuisstudie Human & Horse

Een diepere connectie met jouw paard begint bij liefde en vertrouwen.

Rijk geïllustreerd studieboek

Illustraties en foto's ondersteunen het studiemateriaal.

Stap voor stap begeleiding

Ruim 170 educatievideo's en praktijkvoorbeelden. Voor ieder paard en elk niveau.

Gecertificeerd instituut

Na het afronden van je thuisstudie kun je jouw officiële diploma ophalen (niet verplicht).

Een diepere connectie met jouw paard met de Human & Horse thuisstudie

Een diepere connectie met jouw paard begint bij liefde en vertrouwen. Dat ontstaat niet zomaar, maar bouw je samen op. Op het tempo en leerniveau dat bij jou en je paard past. Met onze Human & Horse thuisstudie geven wij jou alles wat jij nodig hebt.

 • Totaalpakket van boek en toegang tot trainingsvideo's
 • Meer dan 300 pagina's op groot formaat, rijk geïllustreerd.  
 • Grondwerk, longeren, werken aan de hand, rijden, vrijwerken en trainen op de neckrope.
 • Toegang tot 170 trainingsvideo's te volgen via browser en App (Apple & Android)
 • Deze thuisstudie als basis is verplicht voor de praktijkopleiding
 • Ook beschikbaar in maandabonnement van € 26,33 voor 15 maanden


De thuisstudie is een compleet leerprogramma bestaand uit een studieboek (2,5 kg hardcopy), ruim 170 educatie video’s op het platform en is ook te volgen via de Human & Horse App. Het studieboek is beschikbaar in 3 talen (Nederlands, Engels en Duits) en het boek wordt naar je verzonden. De Human & Horse Academy App is beschikbaar in de AppStore en GooglePlay.

De thuisstudie is het startpunt voor liefdevolle paardentraining. Het maakt het toegankelijk voor jou. Voor ieder paard en elk niveau.

Ontdek de thuisstudie

De thuisstudie Human & Horse biedt een uniek all-in concept, waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om zijn paard met liefde en plezier te onderwijzen. Elk persoon zal beginnen met het ontvangen van een diepgaand, gedrukt koffietafelboek in de taal van voorkeur. De video’s op het platform geven de mogelijkheid om de theorie eigen te maken. Paardenliefhebbers van alle niveaus kunnen kennismaken met oefeningen, maar vooral leren “voelen”. Jong of oud, kleine paarden of grote paarden, iedereen is welkom om plezier te hebben, lief te hebben en te trainen met  jouw paard. In de studiegids vind je ook vragen over de App en platform.

De Human & Horse Thuisstudie is als volgt opgebouwd:


Hoofdstuk 1: Met plezier samenwerken met je paard
Hoofdstuk 2: Paarden en mensen
Hoofdstuk 3: Iedere beweging is bijzonder
Hoofdstuk 4: Elke dag een stapje
Hoofdstuk 5: Human & Horse Care
Hoofdstuk 6: Grondwerk, een basis om op terug te vallen
Hoofdstuk 7: Longeren, contact op afstand
Hoofdstuk 8: Handwerk. samensmelten met je paard
Hoofdstuk 9: Rijden, lichtheid en balans
Hoofdstuk 10: Vrijheid en beheersing (inclusief neckrope)
* Het platform heeft ook extra aandacht voor geavanceerde oefeningen, interviews en geef je een kijkje achter de schermen

Kies jij voor een diepere connectie met jouw paard?

Hoe gaat het in zijn werking?

Je ontvangt toegang tot alle video's

Het begint altijd met een droom. Ieder paard is op zijn mooist als hij zich toont, alsof hij een dans uitvoert, met expressie, balans, harmonie en gemak. Met plezier samenwerken met je paard. De video's zijn voor mij het eindresultaat van jarenlange liefdevolle training van mijn paarden. Onze paarden  kunnen we uiteindelijk trainen en rijden op een bijna onzichtbare communicatie. Ik wil je graag inspireren en leren hoe je zo'n transformatie en connectie kan bereiken. Voor ieder paard en pony, voor elk niveau
Greetje Hakvoort Boek

Je studieboek wordt de volgende dag verzonden

Dit boek is een weerspiegeling van alles wat we bij Human & Horse Academy doen. Het gaat uitgebreid in op de manier hoe we paarden trainen op de vier werkwijzen: grondwerk, longeren, handwerk en rijden. Tevens gaan we dieper in op gezondheid, zorg, vrijwerken en het werken op de  neckrope. Ik hoop dat je het met plezier zult lezen en dat het jou en je paard veel zal geven.

Je kunt starten met trainen en word onderdeel van de Human & Horse Community

De Human & Horse Community helpt trainers, ruiters en paardenliefhebbers bij het liefdevol ontwikkelen van hun paard. Voor iedereen beschikbaar.
€ 395,- of zijn € 26,33 per maand

Thuisstudie Human & Horse

  • Compleet studieboek van 2,5 kg
  • Meer dan 150 video's 
  • Alle onderwerpen, zoals grondwerk, longeren etc. zijn inbegrepen
  • Ook beschikbaar in maandabonnement van € 26,33 (15 maanden)


Boek: Het studieboek (2,5 kg) ontvang je op jouw postadres.

Aantal video’s: Meer dan 150 video’s en er komen jaarlijks nieuwe video’s bij.
Tijd lidmaatschap:  Studieboek wordt uiteraard je eigendom en je hebt toegang voor 15 maanden tot alle video’s. Daarna eventueel te verlengen voor € 9,95 per maand, maandelijks opzegbaar en ook weer te heractiveren voor € 9,95 per maand.

Taal boek en video’s: Nederlands, Duits en Engels
Aantal video’s: Meer dan 150 video’s en er komen jaarlijks nieuwe video’s bij.

Wat andere trainers zeggen...

De thuisstudie bevat ontzettend interessante en uitgebreide informatie waar je heel veel mee kan en goed mee op weg kan met je paard van basis tot verdieping, waardoor het voor iedereen geschikt is. Ook het boek is superfijn, helder geschreven en echt een mooie aanvulling. Wat ik ook een groot pluspunt vind is de app, zo kan je op stal makkelijk even de video's erbij pakken als je even iets kwijt bent.
Ik ben ermee begonnen omdat ik graag meer uit mezelf en mijn paarden wil halen en in de toekomst de opleiding heel graag wil doen! De manier van werken met paarden is zo fijn, correct en harmonieus. Ontzettende aanrader voor iedereen die twijfelt, je gaat er geen spijt van krijgen!
Justine Van De Berg - Facebook Review
2 jaar geleden ben ik begonnen aan de opleiding Human & Horse van Greetje Hakvoort. Wat een prachtige reis is dit geweest voor mij persoonlijk als mens en als instructeur. Mijn paarden en ik zijn beide enorm gegroeid! We hebben ons helemaal gevonden in deze geweldig manier van trainen met respect voor mens en dier! We vinden steeds meer verdieping en ook na het afronden van de  opleiding blijf ik verbonden aan de Human & Horse Academy door het volgen van Mastertrainingen zodat ik me steeds verder door kan blijven ontwikkelen in het trainen van mens en paard. Ik raad iedereen aan, deze opleiding en/of het prachtige online platform te volgen om een beter inzicht te krijgen in het correct en harmonieus trainen van paarden en de band met deze prachtige dieren te vers
Jonika Zwetsloot - Google Review
I really like this style! I would recommend this!
Lana Van Beelen, Facebook Review

Start direct met de Human & Horse Thuisstudie

Over Greetje Hakvoort

Een warm welkom bij de Human & Horse Academy! Ik ben Greetje Hakvoort en zolang ik mij kan herinneren, staat mijn leven in het teken van paarden. Of je nu instructeur wilt worden, al instructeur bent of hobbymatig met paarden bezig bent, mijn doel is om het trainen van paarden voor iedereen eenvoudig te maken. De basis van deze eenvoud ligt in een goede communicatie van jou met je paard. Ik zorg er samen met ons team voor dat jouw paard werkelijk begrijpt wat jij van hem vraagt. Op de Academy nodigen we je uit tot deze transformatie: van je paard, maar zeker ook die van jou! Wat je nivo ook is, de opleiders van Human & Horse brengen jou en jouw paard naar een hoger plan. En zorgen ervoor dat je zelfstandig verder kan. De trainingen bij Human & Horse zijn makkelijk en plezierig.