Video Aspect Ratio: 16:9

Start nu met je thuisstudie Guasha, Anatomie & Massage

Een unieke en liefdevolle behandelmethode voor paarden

Rijk geïllustreerd studieboek

Illustraties en foto's ondersteunen het studiemateriaal.

Stap voor stap begeleiding

Ruim 90 educatie video's en praktijkvoorbeelden. Voor ieder paard en elk niveau.

Gecertificeerd instituut

Na het afronden van je thuisstudie kun je eventueel een diploma behalen (optioneel).

Guasha voor paarden: thuisstudie paardenverzorging met een uniek concept

Guasha voor paarden zelf leren doen? Het kan bij Human & Horse Academy!

Guasha voor paarden is een uniek concept voor liefdevolle paardenverzorging. Met de thuisstudie Guasha, Anatomie en Massage van Human & Horse beschik jij over een compleet leerprogramma om jouw paard te verwennen en een diepere connectie te creeëren.

 • Ultieme thuisstudie voor het verzorgen van je paard 
 • Unieke anatomische beelden en illustraties van anatomie bij paarden
 • Hard-copy boek van 3,5 kg
 • Ruim 90 educatie video's te volgen via App
 • Alles wat je nodig hebt om liefdevol voor je paard te zorgen.
 • Ook beschikbaar in maandabonnement van € 26,33


Het uitgebreide educatie platform is een fijne ondersteuning voor de Guasha therapie praktijk opleiding en het is nu ook mogelijk om een thuisstudie te volgen om je eigen pony's en paarden en gezin te ondersteunen en verzorgen . Het gaat om een leerprogramma, gericht op Guasha, anatomie, massage en een aantal interviews met vaak gestelde vragen om veilig met Guasha aan de slag te gaan.

Het is een complete thuisstudie bestaand uit een studieboek, ruim 90 educatie videos om in voor iedereen haalbare stapjes de Guasha therapy eigen te maken. Het is beschikbaar in het Nederlands. De Human & Horse Academy App is beschikbaar in de AppStore en GooglePlay.De thuisstudie is het startpunt voor liefdevolle verzorging. Het maakt het toegankelijk voor jou. Voor ieder paard en elk niveau.

Ontdek de thuisstudie Guasha, Anatomie & Massage

De thuiststudie Guasha, Anatomie en massage voor paarden geeft veel aandacht aan het welzijn en gezondheid van mens en paard. Het is bijzonder om te zien dat deze liefdevolle therapie voor paarden sinds haar ontstaan in 2011 met veel passie is ontvangen. Greetje Hakvoort en Human & Horse Academy is de eerste instelling wereldwijd die deze therapie heeft ontwikkeld voor paarden.Je kunt de thuisstudie voor paarden ook combineren met de thuisstudie voor guasha therapie voor mensen. 

 • De thuisstudie Guasha, Anatomie en Massage is als volgt opgebouwd:
  Hoofdstuk 1: Ontdek de wereld van guasha-therapie
  Hoofdstuk 2: Aan de slag met guasha
  Hoofdstuk 3: Een fijne massage voor je paard
  Mega-hoofdstuk 4: De behandelingen stap voor stap
  Hoofdstuk 4.1: Een fijne plek om te beginnen: De schoft
  Hoofdstuk 4.2: Sterke en soepele schouders
  Hoofdstuk 4.3: Een hals met uitstraling
  Hoofdstuk 4.4: Bergop bewegen met aandacht voor de borst
  Hoofdstuk 4.5: De rug: Brug tussen voor- en achterhand
  Hoofdstuk 4.6: Ribben en buik met draagkracht, ademruimte en bewegingsvrijheid
  Hoofdstuk 4.7: Een soepele, sterke en evenwichtige achterhand
  Hoofdstuk 4.8: Krachtige en souplesse in de benen
  Hoofdstuk 4.9: Ontspanning van het hoofd, pure verwennerij
  Hoofdstuk 4.10: De totale versterkende behandeling in beeld
  Hoofdstuk 5: De diepere laag: close-up
  Extra: De belastbaarheid van je paard
  Extra: Guasha voor de rest van de dierenfamilie


Kies jij voor de revolutionaire Guasha methode voor jouw paard?

Guasha voor paard zelf doen? Zo werkt het:

Je ontvangt toegang tot alle video's

De video’s op het platform geven de mogelijkheid om de theorie eigen te maken. Het is dus mogelijk om ervoor te kiezen om alleen mensen of paarden te behandelen. trainer, ruiters, paardenliefhebbers en therapeuten van alle niveaus kunnen kennismaken met Guasha-therapie.

Je studieboek wordt de volgende dag verzonden

Dit boek is een weerspiegeling van de verzorging, die we bij Human & Horse Academy doen. Het gaat uitgebreid in op de manier hoe we liefdevol onze paarden verzorgen.

Je kunt starten met oefenen en word onderdeel van de Human & Horse Community

De Human & Horse Community helpt trainers, ruiters en paardenliefhebbers bij het liefdevol ontwikkelen van hun paard. Voor iedereen beschikbaar.
€ 395,- of zijn € 26,33 per maand

Thuisstudie Guasha, Anatomie & Massage

  • Ultieme thuisstudie voor het verzorgen van je paard 
  • Compleet studieboek van 3,5 kg
  • Ruim 90 educatie video's 
  • Unieke anatomische beelden en tekeningen van paarden
  • Ook beschikbaar in maandabonnement van € 26,33 (15 maanden)


Boek: Het studieboek (3,5 kg) ontvang je op jouw postadres.

Aantal video’s: Ruim 90 educatie video's ter ondersteuning van het studie boek.
Tijd lidmaatschap:  Studieboek wordt uiteraard je eigendom en je hebt toegang voor 15 maanden tot alle video’s. Daarna eventueel te verlengen voor € 9,95 per maand, maandelijks opzegbaar en ook weer te heractiveren voor € 9,95 per maand.

Taal boek en video’s: Nederlands en Engels


Wat andere trainers zeggen...

De eerste keer dat ik Greetje samen zag werken met haar paarden, was ik in tranen. Ontroerd door de samenwerking en samen smelting, waar ik mijn levenlang al van droom.
Ik voel me dan ook dol gelukkig dat ik sinds enkele maanden de opleiding tot instructrice volg aan de Human&Hors academie van Greetje.
Als onderdeel van de opleiding, maar ook los af te nemen, zit daarbij haar prachtige boek, gevult met passie, visie en de door Greetje ontworpen HumanHors methode.
Ook heeft Greetje een online educatie platform. Waardoor iedereen, waar je ook bent, zelf kan trainen met zijn paard. De filmpjes worden per oefeningen aangegeven, zijn goed uitgerold in kleine stapjes en kort, waardoor ze overzichtelijk zijn en je ze er snel even bij kan pakken voor je training. Helemaal als je de app even download.
In de filmpjes geeft Greetje haar trainingen met verschillende paarden weer. Waardoor ik de uitdagingen die ik met mijn verschillende type paard kreeg, terug kon vinden in de verschillende paarden van Greetje. Dus wanneer jouw hart sneller gaat kloppen van wat je Greetje en haar paarden ziet doen, dan is het platform een dikke aanrader.
Mirella Bruijnestein- Facebook Review
Ik ben heel blij dat ik de opleiding bij Greetje Arends-Hakvoort heb gevolgd en nu nog steeds de Mastertrainingen bijwoon. Het heeft me zoveel gebracht in de opleiding en training van mijn paarden en ben nog steeds niet uitgestudeerd😊.
Omdat ik niet naast de deur zit, heb ik een lidmaatschap op het HHplatform. Naast het boek zijn de filmpjes een waardevolle aanvulling, niet alleen voor mijn eigen training, maar ook voor het onderricht aan míjn studenten.
Heel fijn dat Greetje Arends-Hakvoort alle facetten met haar verschillende paarden laat zien en zodoende ook de verschillende karakters e/o issues in de training: soms moet je een beetje puzzelen wat voor dit specifieke paard werkt en dat zie ik ondersteund door de instructie-video's met verschillende paarden(karakters).
Ik vind het een aanrader!👌 deze prachtige dieren te versterken.
Claudia Fontein
When I saw the trailer - my thoughts were - INCREDIBLE and real Performance of my DREAM but not not sure if could be achievable for me...
I was so impressed that decided to give it a Try 🙂
When I started to watch the videos available on Platform - I realized that it is really POSSIBLE to learn, understand and implement!!!
The Platform is Brilliant tool for all levels of riders!!!!
Clear step by step instruction, amazing quality of videos ...
I do believe that tool might help many riders to realize their Dreams of connection with horse and achieve high standard level of performance together!!!
Dear Greetje!
Thank You very much for all efforts done to make it work this way!!!
Natalia Galaktionova, Facebook Review

Start nu direct met de thuisstudie Guasha, Anatomie & Massage

Over Greetje Hakvoort

Een warm welkom bij de Human & Horse Academy! Ik ben Greetje Hakvoort en zolang ik mij kan herinneren, staat mijn leven in het teken van paarden. Of je nu instructeur wilt worden, al instructeur bent of hobbymatig met paarden bezig bent, mijn doel is om het trainen van paarden voor iedereen eenvoudig te maken. De basis van deze eenvoud ligt in een goede communicatie van jou met je paard. Ik zorg er samen met ons team voor dat jouw paard werkelijk begrijpt wat jij van hem vraagt. Op de Academy nodigen we je uit tot deze transformatie: van je paard, maar zeker ook die van jou! Wat je nivo ook is, de opleiders van Human & Horse brengen jou en jouw paard naar een hoger plan. En zorgen ervoor dat je zelfstandig verder kan. De trainingen bij Human & Horse zijn makkelijk en plezierig.