Trainingen & Opleidingen

Ontdek de praktijkopleidingen van Human & Horse Academy

Praktijkopleiding tot trainer & instructeur (10 modules)

 • Opleiding tot gediplomeerd Human & Horse Trainer en instructeur
 • Met jouw eigen paard of een van de schoolpony's (audities alleen met eigen (verzorg) paard)
 • Mogelijkheid tot afsluiten van verzekering bij derden om les te geven (gecertificeerde opleiding).  (Ook tijdens de opleiding)
 • Ook voor paardenliefhebbers die geen instructeur willen worden.
 • Erkend opleiding door CRKBO en NRTO


Wil je als instructeur aan de slag? Leer alle ins en outs om op een liefdevolle en veilige manier les te geven in de Human & Horse Methode. Dit programma is ontworpen om je praktijk naar een hoger niveau te tillen. Wanneer Human & Horse Methode op de juiste manier wordt beoefend, draagt het bij aan een gezond, sterk en gelukkig leven met je paard. Als gecertificeerde trainer kun je anderen lesgeven en begeleiden in de Human & Horse Methode en verander de wereld van paarden met vriendelijke en liefdevolle trainingswaarden. 


 De opleiding Human & Horse Training kan je ieder moment starten met onze online omgeving en studieboek. De praktijkopleiding op onze Academy telt 10 modules verspreidt over een periode van zes maanden. Tijdens de praktijkopleiding maken jullie kennis met de verschillende trainingsmethoden die je kan gebruiken in je lessen en tijdens het trainen met je paard. Grondwerk, longeren, werken aan de hand, rijden en lesgeven* (*niet verplicht). Na het behalen van het theorie examen en de eerste auditie grondwerk (audities doen jullie in je eigen tempo) geeft het de mogelijkheid om verzekerd als instructeur aan de slag te gaan.  Tijdens de opleiding is het ook mogelijk je te verzekeren van Human & Horse Academy om veilig te kunnen oefenen. Lees meer over onze opleiding en de vervolg opleidingen in onze brochures.


De opleiding wordt gegeven door Hoofddocenten Greetje Hakvoort & Ellen Fuld en onze Assistent Docenten Conny Versendaal & Jet Van Der Greft (Team Human & Horse Academy). 

Therapeutenopleiding Guasha, Anatomie & Verzorging (7 modules)

 • Opleiding tot gediplomeerd Guasha-therapeut 
 • Een complete praktijkopleiding voor het behandelen van mens en paard.
 • Met jouw eigen paard of een van de schoolpaarden
 • Ook voor paardenliefhebbers die geen therapeut willen worden.
 • Erkend opleiding door CRKBO en NRTO


Greetje Hakvoort is wereldwijd de eerste die humane Guasha Therapie heeft vertaald naar een heilzame behandelmethode voor paarden. Nu heb ook jij de kans in een 7-daagse opleiding erkend Guasha-therapeut te worden. Deze opleiding staat in het teken van welzijn en gezondheid van zowel mens en paard. Na je opleiding ben je ook in staat jezelf of bijvoorbeeld je familie te behandelen.

Jaar 2: Human & Horse Liberty & Bodywork by Heart


 • Vervolg- & verdiepende opleiding voor de Human & Horse-trainer en instructeur opleiding
 • Praktijkopleiding, aangepast aan elk paard en niveau (maatwerk)
 • Ondersteuning voor al je vragen en uitdagingen (community)
 • Mogelijkheid tot deelbetalingen


We zijn verheugd je kennis te laten maken met ons opleidingsprogramma jaar 2: 'Liberty Grondwerk & Bodywork' voor Mens & Paard, met grote zorg, liefde en expertise ontwikkeld. Onze missie is om jou en je paard te ondersteunen in jullie gezamenlijke groei, en we kijken er naar uit om de vaardigheden en het vertrouwen te delen die nodig zijn om jullie band te versterken.

Eénmalige 6-daagse cursus Ondernemerschap (door Ariën Arends).

 • Eenmalige opleiding om jouw onderneming of ambitie vorm te geven of te ontwikkelen
 • 6-dagen met concrete stappen & praktijkvoorbeelden
 • Persoonlijke hulp voor het opzetten van jouw bedrijf
 • Kennissen of bekenden buiten de opleiding zijn ook welkom
 • Inclusief lunch, hapjes en drankjes
 • Voor de verre afstandsreizigers zal ik het ook online beschikbaar stellen


Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier een avondcursus verzorgd voor instructeurs en trainers, waarbij we de waarden en positionering van Human & Horse Academy en Hotel onder de loep namen. Het enthousiasme was bijzonder en ook de ambitie bij jullie groot. Ik beantwoordt graag nog alle vragen die ik mag ontvangen, maar zoals we allemaal weten, blijft er altijd ruimte voor vragen en groei.

Om jullie te ondersteunen op jullie reis, zal ik eenmalige een 6-daagse cursus geven die verder ingaat op strategie, ondernemerschap en marketing. We duiken in de blauwdruk van Human & Horse, delen inzichten in investeringen, bespreken bekende praktijkgevallen en, belangrijker nog, richten de schijnwerpers op jullie bedrijf of ambities. Of je nu een doorgewinterd bent of aan het begin staat van je ondernemersreis, deze cursus is ontworpen om je te inspireren, uit te dagen en te laten groeien. Je mag ook kennis en bekenden buiten de opleiding uitnodigen.


Wil je meedoen met deze eenmalige 6-daagse cursus, geef je nu op.

Kosten zijn € 60.- per dag (6 zaterdagen in totaal), inclusief BTW (zaterdagen), inclusief drank, hapjes en uitgebreide lunch zoals je die bij ons gewend bent. Het wordt ook online ondersteund, waar je het later kunt bekijken. 


Data (zaterdagen): 09 maart, 13 april, 11 mei, 08 juni en 29 juni en 13 juli 2024. 


Human & Horse Docententraining & Nascholing

 • Opleidingsdagen voor afgestudeerde trainer & instructeurs
 • Nieuwe modules en inzichten om te ontwikkelen in je instructeurs en trainerschap
 • Extra ondersteuning voor het behalen van je audities

  De Human & Horse Docententraining & Nascholing is de volgende stap in je ontwikkeling als student, bijna afgestudeerde of alumni. Je brengt je werk als trainer, coach, liefhebber naar een dieper niveau en je komt zelf met je paard tot verdere veranderingen. Het is ter ondersteuning van de Human & Horse opleiding en voor verdere ontwikkeling na je opleiding. Er is mogelijkheid tot het realiseren van een maatwerktraject op deze dagen in afstemming met Human & Horse Hoofddocent Greetje Hakvoort en Ellen Fuld.