Praktijkopleiding tot trainer en instructeur

Word een Human & Horse trainer en maak liefdevolle paardentraining toegankelijk voor jou, je paarden en je studenten.

4.8/5 beoordeeld

Door onze cursisten

Word Human & Horse Trainer

Word onderdeel van een community en word trainer volgens de filosofie van Human & Horse

Gecertificeerd instituut

Na je inschrijving voor de praktijkopleiding tot trainer kun je je direct verzekeren als paardeninstructeur. Na het behalen van je diploma blijft dit zelfs levenslang geldig.

Trainer & instructeur

  Praktijkopleiding

   tot trainer & instructeur (10 modules)

  • Opleiding tot gediplomeerd Human & Horse Trainer en instructeur
  • Nu ook een weekendopleiding
  • Met jouw eigen paard of schoolpony team (audities alleen met eigen (verzorg) paard)
  • Mogelijkheid tot afsluiten van verzekering bij derden om les te geven (gecertificeerde opleiding).  (Ook tijdens de opleiding)
  • Ook voor paardenliefhebbers die geen instructeur willen worden.
  • Erkend opleiding door CRKBO en NRTO
  • Inclusief ondernemerschap door Arien Arends


  Ontdek je krachten als trainer en instructeur

  Wil je jezelf ontwikkelen als trainer of aan de slag gaan als instructeur? Leer alle ins en outs om op een liefdevolle en veilige manier je paarden te trainen en les te geven volgens de Human & Horse Methode. Dit programma is ontworpen voor iedereen vanaf ongeveer 14 jaar. Wanneer de Human & Horse Methode op de juiste manier wordt toegepast, draagt het bij aan een gezond, sterk en gelukkig leven met je paard. Als gecertificeerde trainer kun je anderen lesgeven en begeleiden in de Human & Horse Methode, en zo de wereld van paarden veranderen met vriendelijke en liefdevolle trainingswaarden.


  De opleiding Human & Horse Training kun je op elk moment starten met onze online thuisstudie en het uitgebreide studieboek. De praktijkopleiding op onze Academy bestaat uit 10 modules, verspreid over een periode van zes maanden. Tijdens de praktijkopleiding maak je kennis met verschillende trainingsmethoden die je kunt gebruiken in je lessen en tijdens het trainen van je paard, zoals grondwerk, longeren, werken aan de hand, rijden en lesgeven* (*niet verplicht). Na het behalen van het theorie-examen en de eerste auditie grondwerk (audities doe je in je eigen tempo) kun je verzekerd aan de slag als instructeur. Tijdens de opleiding is het ook mogelijk je te verzekeren via de Human & Horse Academy, zodat je veilig kunt oefenen. 


  De opleiding wordt gegeven door ons docententeam:

  Greetje Hakvoort, Ellen Fuld, Liska Thissen, Arien Arends en Conny Versendaal.


  Lees meer over onze opleiding en de vervolgopleidingen in onze brochures.


  Voor meer informatie kan je ons ook telefonisch bereiken op 06-30496287


Onderwerpen Praktijkopleiding

Tijdens de opleiding tot trainer/instructeur werken we elke tweedaagse module aan ons onmisbare communicatiefundament, het dressuurmatig werken op de grond om jouw communicatie met je paard en je ontwikkeling als instructeur te vergroten. Ook wordt er tijdens deze dagen aandacht besteed aan de voorbereiding op je audities.


De connectie tussen grondwerk en de andere werkthema's

Grondwerk is de rode draad voor de verschillende werkthema's (longeren, werken aan de hand, rijden) die je tegenkomt in de opleiding en de audities. Elke tweedaagse module wordt er een nieuw werkthema behandeld in combinatie met grondwerk. De demonstraties en praktijklessen tijdens deze dagen, zorgen voor meer inzicht in de connectie tussen grondwerk in combinatie met longeren, werken aan de hand en rijden.

Een liefdevolle leeromgeving waar iedereen kan groeien met zijn paard

Tijdens de opleidingsdagen begeleiden wij, het docententeam, je tijdens de praktijklessen en demonstraties. Tijdens de praktijklessen maak je op een ontspannen en liefdevolle manier kennis met de verschillende rollen (coach, observator, leerling/trainer), die jou als instructeur en trainer helpen in je algehele ontwikkeling en het begrijpen van de Human & Horse-methode in het algemeen.


Modules tijdens de opleidingsdagen

De opleidingsdagen worden onderverdeeld in 10 modules:

Module 1:  Grondwerk deel 1 + introductie Human Horse-methode  + bonus ondernemerschap

Module 2: Grondwerk deel 2 + kennismaking body work & guasha-therapie 

Module 3: Longeren deel 1 + bonus algemene gezondheid van paarden

Module 4:  Longeren deel 2 + communicatie & lesgeven

Module 5: Werken aan de hand deel 1 + bonus ondernemerschap

Module 6: Werken aan de hand deel 2 + bonus oefentherapie & mobiliseren

Module 7: Rijden deel 1 + bonus onderdeel van grondwerk auditie tot rij auditie

Module 8: Rijden deel 2 + bonus ondernemerschap

Module 9: Theorie-examen + module Veiligheid + bonus EHBO paard + bonus ondernemerschap

Module 10:  Lesgeven + introductie audities + fotoshoot en afscheidsborrel & diner

* Tijdens het thema rijden kunnen de studenten met een eigen (verzorg) paard ervoor kiezen om te rijden, dit is optioneel en niet verplicht. 

Hoe gaat het in zijn werking?

Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving

Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving met alle data, informatie en andere praktische details over je praktijkdagen. Ben je nog niet gestart met de thuisstudie, dan krijg je direct toegang tot alle video's en ontvang je het studieboek de volgende dag.

Wees welkom op de eerste praktijkdagen

Op de eerste lesdag ontvang je een werkboek, maak je kennis met je medestudenten en gaan we aan slag met jou en je paard. Word elke dag een beetje beter dan de dag ervoor. Vermenigvuldig dat met 365 dagen in een jaar en jouw leven met je paard gaat transformeren

Gefeliciteerd, je bent gestart met je reis als Human & Horse-trainer

Als trainer/instructeur in opleiding bij Human & Horse is er de mogelijkheid om direct te starten met trainen en lesgeven. Onze wereld is klaar voor nieuwe trainers, instructeurs

en ondernemers, die hun invloed gebruiken om de wereld met paarden te veranderen. Een mooie toekomst gebaseerd op vriendelijke waarden voor mens en paard.

Werkwijze NRTO & CRKBO

  De opleiding tot trainer en instructeur bij Human & Horse biedt een leerzaam en uitdagend traject om dit te realiseren met jouw (verzorg)paard of als je geen beschikking hebt over een eigen (verzorg)paard met onze schoolpony's. Jong of oud, klein of groot, elk paard en elke pony en iedere paardenliefhebber is welkom. De opleiding is geregistreerd bij het NRTO & CRKBO en het mogelijk is om je instructeursaansprakelijkheid af te sluiten bij aanvang van je opleiding en definitief na het behalen van je theorie-examen en auditie grondwerk. Bij inschrijving heb je ook 14 dagen de mogelijkheid tot kosteloos annuleren volgens de richtlijnen van het CRKBO.

  Human & Horse Academy is lid van NRTO en de opleiding is in overeenstemming met de algemene voorwaarden en gedragscode van de Nederlandse Raad van Training en Opleiding:
  - Algemene Voorwaarden Consumenten
  - Algemene Voorwaarden Zakelijke Markt
  - Gedragscode

Wat andere trainers zeggen...

Hallo allemaal, mijn naam is Sabine Luttik en ook ik ben 2 jaar geleden gestart met de instructeurs opleiding Human & Horse  van Greetje Arends-Hakvoort. Afgezien van de mooie ontwikkeling die ik voor mezelf en mijn paarden heb beleefd, kom je ook nog eens in een omgeving waar je je even los voelt van alles wat er zich buiten het terrein afspeelt. Je bent echt los van alles en je bevindt je in een positieve sfeer hetgeen het leren van deze mooie, fijne en duurzame vorm van training bevordert.
Tijdens onze opleiding lanceerde Greetje haar prachtige zelfgeschreven studieboek; het was echt te mooi voor woorden.
Sinds kort zit ik ook op het online platform en ik ben echt omvergeblazen door hoe mooi ook dit weer is opgezet. Hierin wordt weer de passie en liefde voor het paard uitgebeeld en je wordt helemaal in de fijne sfeer opgenomen.
Wat ik ook waardevol vind, is dat door de verschillende niveaus
en rassen van de paarden die ingezet zijn, je ook kunt zien waar je tegenaan kunt lopen met je eigen paard thuis en wat je kunt doen om dit uit te dokteren.
Dit platform is een cadeau voor jou en je paard!
Sabine Luttik
Almost 3 years ago my horse Zodiak and I started with our education at the Human & Horse academy. This was the best decision I’ve made for the both of us. We’ve learned so much and really are more connected than ever.
🤓During the classes with Greetje there’s a really positive vibe and she makes you feel comfortable, therefore you and your horse can be at your best.
📙Besides the classes, we also use a studybook which on its own is a piece of art! The book is very pleasant to read which is improved by the fact that there are a lot of helpful pictures in it. I use the book a lot, if I want to study for example some particular things about the education or the physique of my horse.
📱Now there is also the platform which I use. Watching the videos of Greetje with her different kind of horses is very interesting. The videos are a good example of what you and your horse can learn together.
I started by watching some videos about a certain topic and then I take my phone with me while I am training my horse so I can put the theory into practice!
☺️
We have finished our study at the academy last year but we are still connected with The Human an Horse Academy by following the masterclasses.
Over the years we have learned so much and we have grown a lot. I know for sure I am a better friend and trainer for my horse and therefore a better trainer for my own students! t deze prachtige dieren te vers
Jet Van Der Greft
Als je kans hebt om deze geweldige opleiding te volgen... Doen! ☀️
Zowel het online platform als de 10-daagse opleiding bij Greetje & Arien & Jolie op locatie, zijn zeker aanraders.
Je mag zijn wie je bent, jouw paard mag zijn wie hij/zij is, geen oordelen, fout bestaat niet.
Stapje voor stapje op je eigen tempo, kom je steeds dichter bij elkaar en dan voel je telkens weer opnieuw dat overweldigende gevoel van verbinding! Wauw 🙏🏼
Dat gevoel geeft je zoveel liefde en geluk! 🥰🍀
Ieder zijn eigen tijd die je nodig hebt. En mocht je heel even stilgestaan hebben door wat voor reden dan ook? Helemaal niet erg, want je kunt altijd weer beginnen waar je toen gebleven bent.
Greetje is puur en neutraal. Een prachtige lieve, attente en positieve vrouw die jou en je paard meeneemt in haar passie in hoe het ook anders kan. 🥰Zo gaaf!
Deze opleiding is heel overzichtelijk en vooral begrijpelijk, waar ik en mijn paarden in elk geval al zoveel van geleerd hebben en dat nog steeds mogen doen. Het is zo fijn als de basis er is en je er altijd op terug mag vallen.
Alise Roubos
Human & Horse studiegids instructeursopleiding

Download de gratis studiegids

Krijg alvast een voorproefje van de Human & Horse Instructeursopleiding met onze gratis digitale studiegids.