Trainingen & Opleidingen

Ontdek de praktijkopleidingen van Human & Horse Academy

Praktijkopleiding tot trainer & instructeur (10 modules)

 • Opleiding tot gediplomeerd Human & Horse Trainer en instructeur
 • Met jouw eigen paard of een van de schoolpony's (audities alleen met eigen (verzorg) paard)
 • Mogelijkheid tot afsluiten van verzekering bij derden om les te geven (gecertificeerde opleiding).  (Ook tijdens de opleiding)
 • Ook voor paardenliefhebbers die geen instructeur willen worden.
 • Erkend opleiding door CRKBO en NRTO


Wil je als instructeur aan de slag? Leer alle ins en outs om op een liefdevolle en veilige manier les te geven in de Human & Horse Methode. Dit programma is ontworpen om je praktijk naar een hoger niveau te tillen. Wanneer Human & Horse Methode op de juiste manier wordt beoefend, draagt het bij aan een gezond, sterk en gelukkig leven met je paard. Als gecertificeerde trainer kun je anderen lesgeven en begeleiden in de Human & Horse Methode en verander de wereld van paarden met vriendelijke en liefdevolle trainingswaarden. 


 De opleiding Human & Horse Training kan je ieder moment starten met onze online omgeving en studieboek. De praktijkopleiding op onze Academy telt 10 modules verspreidt over een periode van zes maanden. Tijdens de praktijkopleiding maken jullie kennis met de verschillende trainingsmethoden die je kan gebruiken in je lessen en tijdens het trainen met je paard. Grondwerk, longeren, werken aan de hand, rijden en lesgeven* (*niet verplicht). Na het behalen van het theorie examen en de eerste auditie grondwerk (audities doen jullie in je eigen tempo) geeft het de mogelijkheid om verzekerd als instructeur aan de slag te gaan.  Tijdens de opleiding is het ook mogelijk je te verzekeren van Human & Horse Academy om veilig te kunnen oefenen. Lees meer over onze opleiding en de vervolg opleidingen in onze brochures.


De opleiding wordt gegeven door Hoofddocenten Greetje Hakvoort & Ellen Fuld en onze Assistent Docenten Conny Versendaal & Jet Van Der Greft (Team Human & Horse Academy). 

Therapeutenopleiding Guasha, Anatomie & Verzorging (7 modules)

 • Opleiding tot gediplomeerd Guasha-therapeut 
 • Een complete praktijkopleiding voor het behandelen van mens en paard.
 • Met jouw eigen paard of een van de schoolpaarden
 • Ook voor paardenliefhebbers die geen therapeut willen worden.
 • Erkend opleiding door CRKBO en NRTO


Greetje Hakvoort is wereldwijd de eerste die humane Guasha Therapie heeft vertaald naar een heilzame behandelmethode voor paarden. Nu heb ook jij de kans in een 7-daagse opleiding erkend Guasha-therapeut te worden. Deze opleiding staat in het teken van welzijn en gezondheid van zowel mens en paard. Na je opleiding ben je ook in staat jezelf of bijvoorbeeld je familie te behandelen.

Human & Horse Docententraining

 • Opleidingsdagen voor afgestudeerde trainer & instructeurs
 • Nieuwe modules en inzichten om te ontwikkelen in je instructeurs en trainerschap
 • Extra ondersteuning voor het behalen van je audities

  De Human & Horse Docententraining is de volgende stap in je ontwikkeling als student, bijna afgestudeerde of alumni. Je brengt je werk als trainer, coach, liefhebber naar een dieper niveau en je komt zelf met je paard tot verdere veranderingen. Het is ter ondersteuning van de Human & Horse opleiding en voor verdere ontwikkeling na je opleiding. Er is mogelijkheid tot het realiseren van een maatwerktraject op deze dagen in afstemming met Human & Horse Hoofddocent Greetje Hakvoort en Ellen Fuld.